Radialna vola brzd Xedos 9

Zháňate dobrého mechanika, garáž? Potrebujete odbornú radu? Skúste sa spýtať tu...

Radialna vola brzd Xedos 9

Poslaťod Johny » Pia Júl 30, 2010 10:54 am

Vopred sa ospravedlnujem pretoze neviem ako sa mam presne vyjadrit. Ale. Pri vymene brzdovych dosticiek som si vsimol ze mam akusi volu na brzdnom strmeni. Hovorime o kotucovej brzde. Pohybliva cast brzdy sa pohybuje na dvoch vodiacich tyckach ktore neviem ako nazvat. A tu je ten problem. Po uplnom vysunuti som si vsimol akesi mechanicke opotrebenie tych tyciek. Maju na sebe zarezy a niesu uz uplne okruhle vdaka comu usudzujem tu volu medzi pevnou a pohyblivou castou brzd. Otazka znie ako sa tie tycky volaju a ci sa daju vobec zohnat. Prepacte mi za neodbornost. :ho:
Xedos je super ...
Obrázok užívateľa
Johny
Prispievateľ

Re: Radialna vola brzd Xedos 9

Poslaťod leichnam » Pia Júl 30, 2010 11:35 am

Daju sa normalne kupit v Mazde ak myslis tie dva vodiace capy, na zaciatku so zavitom a sesthranom pre 14ku kluc.
Keď zlyhajú všetky možnosti, prečítaj si návod ...
Obrázok užívateľa
leichnam
Administrator VIP 2009
Administrator VIP 2009

Poslaťod Johny » Pia Júl 30, 2010 12:47 pm

To ci su na 14 kluc to neviem ale ano zacinaju zavitom a su na nich osadene prachovky. Pocitam s tym ze z ceny sa mi zatoci hlava. Vsak.
Xedos je super ...
Obrázok užívateľa
Johny
Prispievateľ

Poslaťod leichnam » Pia Júl 30, 2010 12:52 pm

Myslim, ze hej, dva horne okolo 40€ a spodne cosi malinko viac, presnejsie ti povedia v Mazde.
Keď zlyhajú všetky možnosti, prečítaj si návod ...
Obrázok užívateľa
leichnam
Administrator VIP 2009
Administrator VIP 2009

Poslaťod Johny » Pia Júl 30, 2010 6:02 pm

leichnam píše:Myslim, ze hej, dva horne okolo 40€ a spodne cosi malinko viac, presnejsie ti povedia v Mazde.

40? to je cena za kus? lebo ked je to za dva tak to je potom OK. Som fakt zvedavy.

Dakujem ti leichnam.
Xedos je super ...
Obrázok užívateľa
Johny
Prispievateľ

Poslaťod miko613 » Sob Júl 31, 2010 9:38 am

Cau JOHNY ja som to mal tiez nedavno zhodene a tie vodiace tycky asi maju mat drazku v sebe.Niekde musi byt miesto pre vazelinu ja som ich premazal vazelinou specialnou na brzdove strmene hlavne si pozri aby si nemal poskodene prachovky.Ja som mal spodne voditko tak zapecene ze som strhol srubu.Ak by si chcel mam este cele prasiatko co som kupil na svoje ale mne nepasuje pretoze mam vacsie brzdy.
Xedosik to je V6 ako ináč.Ale uz nie sú dva.
Obrázok užívateľa
miko613
VIP 2010
VIP 2010

M Xedos 9 TA
M Xedos 9 TA 2,5 V6 4 WS

Poslaťod Johny » Sob Júl 31, 2010 11:48 am

Cau miko. Aj ja som to mal rozobrate. Vies cele sa to zacalo tak ze ked som prisiel k autu a nohou som sa oprel o horny okraj kolesa a zatlacil som smerom k autu tak mi tam nieco kloplo. A stale ked som takymto sposobom rozkyval cele auto tak to bolo ako hra na klopkavy hudobny nastroj.
Pri vymene brzdneho disku a tym padom aj celeho brzdneho obolzenia som to prasiatko rozobral pretoze som si vsimol ze ked su v kope do seba zasunute tie dva diely tak sa oproti sebe kyvu a maju akusi volu. Po vysunuti toho pohybliveho dielu som si zasa vsimol ze tie dva vodiace capy maju na sebe zarezy a vyzeraju skoro ako imbusovy kluc a niesu vobec okruhle. To ze to nieje origo tvar vyzera aj podla toho ze niesu rovnako opotrebovane. Takze asi tak. Proste potrebujem len tie capy. A co sa tyka prachoviek su v perfektnom stave. :palec
Xedos je super ...
Obrázok užívateľa
Johny
Prispievateľ

Poslaťod miko613 » Sob Júl 31, 2010 1:27 pm

A nepozeral si ci nemas volu aj v nabojoch ked sa ti tak podarilo auto rozkyvat? Ja to budem tiez musiet skusit len neviem aku mam sancu na tych sirokych gumach. :hmmhmm
Obrázok užívateľa
miko613
VIP 2010
VIP 2010

M Xedos 9 TA
M Xedos 9 TA 2,5 V6 4 WS

Poslaťod Johny » Sob Júl 31, 2010 8:49 pm

Nevadi miko nepochopil si ma. Ale dnes som problem s klopkanik na zadnom brzdici vyriesil. Natlacil som tam viacej vazeliny na vysoke teploty. Je to vsak docasne riesenie. Prisiel som i na to ze mi treba vymenit spodny cap na prednej lavej naprave. No a co sa tyka toho vrzgania na presne tom istom kolese ktore mi klopkalo zacal som hladat poskodeny silentblok sposobom ako mi poradil leichnam cez ss.
Xedos je super ...
Obrázok užívateľa
Johny
Prispievateľ

Poslaťod miko613 » Sob Júl 31, 2010 10:09 pm

Pochopil som ta aj mne klopkali ale musel som s brzdami dost hybat ale dal som tam vazelinu a je to ok.

Kedy uz dame dake stretko nech vidim tvojho Xedosa.
Obrázok užívateľa
miko613
VIP 2010
VIP 2010

M Xedos 9 TA
M Xedos 9 TA 2,5 V6 4 WS

Poslaťod Johny » Ned Aug 01, 2010 1:43 pm

Chces vidiet ako vyzera zaplaveny Xedos ? Vsetky tie problemy ktore som mal predtym som nevyriesil pretoze nebol cas a nedavno pri tych zaplavach ked som bol v praci tak sa mi do garaze vyvalila voda. Samozrejme Xedos bol v nej. Museli sme surne riesit inu garaz kedze skusenost bola taka aka bola. Auto bolo plne vody a bahna. Radsej dalej ani nepisem nerad sa k tomu vraciam. Este stale zhanam diely. Nieco sa asi najde u leichnama. Uvidim. Proste smola naskutocna ma sprevadza. Mam v plane ho dat prestriekat na cierno ale az ked budem mat vsetky diely aby to zase nevyzeralo ako zaplaty. Nevidim zmysel opravovat "obal" pokial nemam vyrieseny podvozok. atd. atd. Mozem pisat hotovy roman.
Xedos je super ...
Obrázok užívateľa
Johny
Prispievateľ

Späť na Potrebujem poradiť, zohnať...

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia